• ср. юни 29th, 2022

Петима министри в оставка на парламентарен контрол днес

Byking-of-net.com

юни 24, 2022

Петима министри от кабинета „Петков”, чиято оставка предстои да бъде внесена в парламента в понеделник сутрин, ще участват в парламентарния контрол днес, предаде dariknews.bg.

Първа на трибуната ще се качи външният министър в оставка Теодора Генчовска, към която има само един въпрос и той е относно откриване на българско посолство в Литва, Латвия и Естония.

Здравният министър проф. Асена Сербезова също ще отговаря само на един въпрос, зададен от двама народни представители. Мирослав Иванов и Кристиан Вигенин са задали въпрос относно изграждането на нов болничен комплекс в Ямбол.

Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов ще отговаря на пет въпроса, свързани със „Сценичните изкуства”, оценката и идентификацията на нематериално културно наследство, както и за финансовата подкрепа към библиотекарите.

Земеделският министър в оставка Иван Иванов ще отговаря на въпрос за липса на противоградова защита в област Смолян.

Последен в контрола ще участва вътрешният министър Бойко Рашков, който продължава да отговаря на серията въпроси от ДПС относно действия за оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания и в изборния ден. Останали са само още 36 въпроса, на които Рашков трябва да даде отговор по време на парламентарния контрол.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Актуални новини от King of Net

Харесайте страницата ни във Фейсбук