• ср. юни 29th, 2022

Валентин Радев: Не се търпи! Държавата отива на зле

Byking-of-net.com

юни 24, 2022

„Как да има еуфория при депутатите от ГЕРБ, след като те са хора с богат управленски опит. Тези хора знаят за какво става въпрос. Те са притеснени от състоянието на държавата, за финансите на държавата. Но вече не се търпи, с всеки изминал ден, в който остават на власт, държавата отива на зле. Хората го виждат по бензиностанциите, по хладилника си“, каза бившият министър на вътрешните работи от ГЕРБ Валентин Радев в студиото на „Денят ON AIR“.

Той сподели, че е изумен от хората, които се опитват да подкрепят правителството.

„Да погледнат числата, ако не вярват на ГЕРБ или друга опозиция в парламента, да погледнат НСИ, да видят колко е инфлацията. Постоянно свързват ГЕРБ с ДПС, „Възраждане“ и казват „Вижте какво става“, а забравят, че БСП е заедно с „Демократична България“ в правителството“. Такива неща рушат доверието“, допълни Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бившият министър е спокоен, че има достатъчно хора, които отново ще гласуват за тях.

„Може би ще гласуват повече за нас сега, може би пак ще са толкова. Но имаме достатъчно хора, които да ни подкрепят и ни вярват. Ние се плашим, че много хора не вярват на тях. Много лъжи се казаха, много обещания се дадоха, които не се изпълняват“, подчерта Валентин Радев.

По думите му трябва да свикнем, че лява и дясна партия ще са в едно правителство.

„Не казвам лошо, че БСП са там, но се чудя на „Да, България“ защо са там. Трябва да свикнем, че това и на нас ще ни се наложи. Нямаме коалиционна култура. Не може политик от ранга на премиера, министър да излиза и да говори думи, които ме е срам да повторя. Те остават петно“, категоричен е Радев.

Той смята, че в бъдеще ще има само коалиции.

„Борбата с корупцията става постепенно и с години. Не едно от правителство само, трябва да има култура в политиците и да го знаят това, а не идват и да казват: „Дотук бяха лошите, ние сме почтените“. Кои сте вие почтените? Аз какъв съм?“, попита политикът.

Радев добави, че личностните обиди трябва да спрат: „За това има прокуратура, оставете тези неща на тях. Да внимават какво говорят, включително и министърът на МВР. Има и съд.“

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Актуални новини от King of Net

Харесайте страницата ни във Фейсбук