• ср. юни 29th, 2022

Корнелия Нинова: Имаме два проблема – цените и доходите, бедността и неравенствата

Byking-of-net.com

юни 23, 2022

Правителството подава оставка в понеделник, потвърди вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ. По-рано новината беше съобщена от премиера Кирил Петков в Брюксел.

Ако „Продължаваме промяната ни поканят“ за нов кабинет – ще приемем, но решението ще е на Националния съвет, подчерта лидерът на БСП.

Математически вотът мина, мотивите за финансовата и икономическа политика обаче бяха абсолютно несъстоятелни, заяви Нинова, запитана защо мина вотът. В сряда 123 депутати подкрепиха искането за недоверие към кабинета „Петков“, поискано от ГЕРБ – СДС.

Имаме два проблема – цените и доходите, бедността и неравенствата, посочи тя. И обърна внимание, че правителството с предложените мерки е искало да направи точно това – да решава тези проблеми. И точно сега кабинетът пада.

Признали сме проблема, вадим решение и те свалят правителството, подчерта Корнелия Нинова.

Една от грешките ни като правителство беше това, че не дадохме предсказуемост и предвидимост на бизнеса. Ние проблемите на икономиката ги решихме – помогнахме на бизнеса, но месец за месец. Не им дадохме предвидимост, каза още Корнелия Нинова.

Като грешка на управлението тя посочи и липсата на комуникации.

„Македония“ беше абсолютно изкуствена, вдигната, измислена димка, за да отклони вниманието, може би, за да даде патриотичен символ на напускането на ИТН, смята лидерът на БСП.

Пари и интереси са истинските причини за свалянето на правителството, подчерта тя. Според нея лобистки интереси са се обединили, за да спрат промяната.

Корнелия Нинова се обърна към пенсионерите: „Ако до утре не бъде приет ДОО, няма да имате нови пенсии от 1 юли. Това е безотговорност! Помнете кой ви причини това: ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”

„До преди малко имаше внесени 130 предложения за поправки в бюджета между първо и второ четете. Призовавам всички депутати, съберете се, не може да оставим българския народ в това състояние. До 18.00 часа днес могат да се правят нови предложения“, продължи тя.

Новата коалиция на хаоса и блокажа не влиза в парламента и не се движи нищо, те взривяват държавата, обобщи Нинова.

Големият проблем ще дойде при разпускане на парламента. Няма да може да се напишат новите закони, затова и няма да дойдат и парите от Плана за възстановяване и развитие, каза още Корнелия Нинова. 

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Актуални новини от King of Net

Харесайте страницата ни във Фейсбук