• нд. май 22nd, 2022

Хасан Адемов: Властта надхвърли модела на ГЕРБ

Byking-of-net.com

ян. 29, 2022

Сегашните управляващи се доближават до предишните, като дори надхвърлят модела на ГЕРБ. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов пред БНТ.

Той обясни, че когато се предлага 4.8% ръст на БВП е сериозно предизвикателство пред българската икономика. България трябва във вътрешен план да си свърши работата, за да може да влезе през 2024 г. в Еврозоната. При тези макропоказатели трудно може да говорим за влизане в клуба на богатите, посочи Адемов.

Той настоя нивата на социална защита в България да бъдат много по-високи, но това не може да се види в предложения бюджет от четворната коалиция. Хасан Адемов смята, че няма нужда от какъвто и да е анализ на пенсионната система, а има нужда от взимане на решения.

Според него управляващите предприели мерки, които обаче още не се стигнали до работодателите и институциите. Не трябва да се говори за мерки, а за да могат да бъдат ефективни бързината на тяхното предложение е изключително важно, категоричен бе Хасан Адемов. Той е на мнение, че е най-малкият проблем е да бъде сменен шефът на КЕВР Иван Иванов, но управляващите се опитват да наложат своята воля над регулаторния орган.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.