• нд. май 22nd, 2022

Стефан Янев обсъди предизвикателствата пред сигурността в региона с посланика на Италия

Byking-of-net.com

ян. 27, 2022

Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Италианската република Н. Пр. Джузепина Дзара. Двамата обсъдиха възможностите за развитие на двустранните отношения в областта на отбраната. Коментирани бяха перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и конкретни стъпки и посоки на взаимодействие, съобщиха от пресцентъра на МО.

Министър Стефан Янев и Н.Пр. Джузепина Дзара дискутираха също актуални теми и въпроси, свързани с предизвикателствата пред сигурността в региона. Беше обсъдено и изявлението на правителството на Република България от вчера, като и двете страни категорично подкрепиха единството на НАТО и усилията за укрепване на сигурността на Източния фланг на Алианса.

Беше подчертано, че заедно с дипломатическите усилия България, като отговорен член на НАТО, има своя визия за конкретните измерения за приноса си към Алианса в региона.

Министър Янев изтъкна ключовото значение на реализирането на проектите за модернизация и открои два приоритета на ръководството на МО в това отношение – модернизиране на българските въоръжените сили като цяло и полагане на усилия, насочени към стартиране на проекта на Сухопътните войски за придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.