• нд. май 22nd, 2022

Антон Кутев: Правителството пада, ако приеме някакви действия срещу Русия

Byking-of-net.com

ян. 25, 2022
Снимка: Булфото

Бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев анализира актуалната ситуация около напрежението по оста Русия – НАТО и българската позиция.

„За съжаление огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква от позиция по казуса Русия – НАТО. Българинът няма да приеме участие на България в някакви действия срещу Русия, това ще доведе до падане на правителството и до трайни проблеми у нас“, коментира той в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Според него има сериозен проблем, който изисква политически решения. „Ясно е, че сме членове на ЕС и НАТО и няма как да се правим на две и половина, няма как да не участваме. Властта се опитва да го пропусне и да не говори за това заради това, че българският народ не иска военни действия с Русия“, смята той. И допълва, че Радев е единственият адекватен външнополитически играч.

„Трябва да има отстояна позиция по казуса. Позицията може да се превърне в разделителна линия в обществото ни, особено ако бъдем въвлечени в сблъсъци с Русия. Коалицията е изправена пред много различни проблеми – има тежка икономическа и здрава криза. Всичко това заедно води до сериозни рискове за правителството. Ако властта в близките 1 – 2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени правителството. Няма да си тръгне сам“, посочи Кутев. И призова от БСП ясно да заявят позиция по казуса с главния прокурор.

„Според мен Нинова иска да управлява още 15 – 20 години. Отидох на Конгрес на БСП, а се върнах от Конгрес на Корнелия Нинова. В него нямаше идеология, тя не се е замислила, че неравенствата в българското общество е проблем, тежка лъжа е, че това е социален бюджет“, уточни той.

По думите му геополитическата ситуация, в който сме в момента, е нежелана за народа ни. „Решенията са много сложни и непопулярни, затова властта се измъква. Критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът. Радев лидира правилно ситуацията и не е влязъл в противоречия – нито с евроатлантическите сътрудници, нито с ЕК, нито с Русия. Намираме се на фронтовата линия между два колоса, трябва да намерим пътя“, подчерта той. 

За него критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът. „Опитват се да вдигнат голям шум, за да покажат какви опозиционери са“, счита Кутев. 

Източник: петел.бг

One thought on “Антон Кутев: Правителството пада, ако приеме някакви действия срещу Русия”
 1. …За съжаление голяма част от българите са русофили…
  Що така бре Унуфри, не е ли по правилно :
  За съжаление половин България е еврогейска краварщина, а другата половина (която визирате) романтични носталгици…НОО по СССР, а не към Русия
  Така, че вие псевдо политици нищо не сте разбрали. И докато има останал все още някакъв морал, доблест и чест, ВИНАГИ ще има романтични носталгици, които ще ненавиждат Ееврогейската зараза, и кравешката бактерия. Не ви ли е срам бе???
  Историята няма цвят и не е политкоректна, така да знаете…..
  Децата и господ ще ви съдят вас, вашите деца.
  А относно т.нар Вирус – който го е страх от мечки, не ходи в гората. Ползвайте ги тея мозъци бе, те не са само да пазите равновесие и да лапите…..Егати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.