• нд. май 22nd, 2022

Милен Керемедчиев: В момента има около 150 000 руски военнослужещи и техника по границата с Украйна

Byking-of-net.com

ян. 24, 2022

Има икономически лостове, които да възпрат Русия да нахлуе в Украйна. Това заяви пред bTV Новините бившият заместник-министър на външните работи и анализатор Милен Керемедчиев.

Според него през следващите месеци е възможно руски военни да нахлуят в Украйна.

„В момента виждаме натрупване на руски сили по границата, но те не са достатъчни за едни реални военни действия. В момента на границата има струпани около 150 хил. руски военнослужещи и техника“, обясни експертът.

По думите му в Беларус предстои учение на руската армия, където ще бъде докаран „върхът“ на руската военна техника. Той уточни, че напрежението през следващите месеци ще расте.

Бившият военен министър и дипломат Георги Панайотов посочи, че всички решения в НАТО се взимат след дискусии, а решенията се взимат единодушно.

„Става въпрос за територия на няколкостотин километра от нашите граници. Има струпване на руски войски. НАТО опита дипломация, беше проведено заседание на Съвета НАТО-Русия за първи път от много години насам, но различията останаха. Всички се надяваме този конфликт да се реши по пътя на дипломацията“, посочи дипломатът.

Керемедчиев призна, че българската позиция по казуса е малко закъсняла, но такава има, а тя ще бъде допълнена след утрешния съвет по сигурността при премиера Кирил Петков.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.