• сб. ян. 29th, 2022

Проф. Асен Балтов Омикронът влезе в парламента. Ще има много болни деца в училище

Byking-of-net.com

ян. 15, 2022

„Не се свиква, имаме много идеи, но за съжаление засега няма чуваемост в управляващата коалиция. Каквото се предложи от опозицията – то е лошо и не се приема. В последните 3 месеца битовите сметки са нараснали 3-4 пъти. Компенсациите са крайно недостатъчни“ – така коментира новата си роля на депутат от ГЕРБ-СДС бившият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

„Омикронът влезе в парламента. Един от първите, които се заразиха, е председателят на парламента г-н Минчев. Омикронът много напомня за уханския вариант. Ваксините и преболедувалите са пробити от него. Тези антитела нямат абсолютно никакво влияние върху него. Около 19% от пробите са на деца до 18 години. Даже и в предучилищна възраст има заразени вече. Границата влиза все по-надолу. Получава се това, което беше при първата вълна. Заразяват се първо децата и персонала. Ако нямаме медици, кой ще лекува болните?“, коментира той.

В най-големия пик на третата и четвъртата вълна ние сме имали по-малка бройка заразени, отколкото сега за 5 дни. Не са достатъчно качествени щадящите бързи тестове, които се правят в училище. Не хващат много от болните, каза още проф. Балтов.

Интубираният пациент изисква много повече грижи.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.