• вт. ян. 25th, 2022

Лорер: Правителството работи на осма скорост, за да внесе отново Плана за възстановяване

Byking-of-net.com

ян. 15, 2022

„В Министерството на иновациите и растежа има поток от нови инвеститори. Идват от Турция с интерес да правят най-различни превозни средства, да пренесат у нас техническите си разработки, да ги наречем, на различни форми на влакна, а не просто само да се шие тук“, съобщи министър Даниел Лорер пред бТВ.

Той определи като основни причини за досегашната липса на инвеститори е липсата на законност и на добре обучени кадри. Лорер съобщи, че неговото министерство ще работи много по-активно с Министерството на образованието и науката за подготовката на кадри.

Вчерашната декларация на парламента с призив към Иван Гешев да подаде оставка той определи като проява на позиция, че главният прокурор носи основна вина за липсата на законност. Той окачестви намерението на Сотир Цацаров да подаде оставка като председател на КПКОНПИ като „добро начало“ и отрече обвиненията му, че Кирил Петков е притискал службите да отнемат достъпа на Цацаров до класифицирана информация.

Лорер съобщи, че в момента правителството работи на „шеста, седма, осма скорост“, за да внесе отново Плана за възстановяване и развитие в ЕК и прогнозира, че България ще получи първите пари по него през юли.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *