• вт. ян. 25th, 2022

Кирил Петков: Задължени сме да върнем климата на разбирателство

Byking-of-net.com

ян. 15, 2022

Министър-председателят Кирил Петков направи изявление по повод 30-тата годишнина от признаването независимостта на Република Македония.

Изявлението на премиера беше публикувано в официалната Фейсбук страница на Министерския съвет:

„Днес се навършват 30 години от признаването независимостта на тогавашна Република Македония. На 15 януари 1992 правителството на Филип Димитров беше първото, защитило правото на македонските ни приятели да имат собствена държава. Така България показа, че иска да има истински отношения на добронамереност и диалог между нашите две държави. Днес ние сме задължени да върнем климата на разбирателство между нас. Защото заедно можем повече“.

По-рано днес от пресслужбата на Министерския съвет обявиха, че Кирил Петков заминава на официално посещение в Скопие на 18 януари.

В състава на българската делегация са министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Реализирането на визитата става възможно след падането на карантината на министър-председателя при получен отрицателен PCR тест, уточняват от пресслужбата на кабинета.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *