• ср. ян. 19th, 2022

Депутат от „Продължаваме промяната”: Сега няма как да бъде отменен зеленият сертификат

Byking-of-net.com

ян. 15, 2022
кадър: Нова тв

„В рамките на 1-2 месеца ще видите конкретни законодателни стъпки, с които искаме да постигнем съдебна реформа”, увери депутатът.

Няма информация депутати от ПП да са имали контакт с Теменужка Петкова.Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от „Продължаваме промяната” Петър Кулински.

„Декларацията с искането на оставката на Иван Гешев беше акт, с който управляващите снеха доверието си от него. Естествено съдебната реформа не бива да започва и свършва с оставката на Гешев. Трябва да направим такива законови промени, че да гарантираме ефективно работеща прокуратура.  Борбата с корупцията по високите етажи на властта няма как да се случи с главен прокурор Иван Гешев. Подготвяме конкретни законодателни промени. До края на месеца трябва в НС да влезе законопроект за КПКОНПИ. Подготвяме промени в Закона за съдебната власт и в наказателно процесуалния кодекс“, заяви Кулински.

„Задали сме си като цел да реформираме ВСС. Пленумът на ВСС избира главния прокурор. Очакваме и решение на КС, който да каже дали е допустимо министърът на правосъдието да поиска отстраняването на главния прокурор. Ако становището на КС е положително, ще бъде внесено такова искане”, обясни Кулински.

Когато от управляващата коалиция имали проект за конституционни промени, те ще търсят подкрепа от всички партии.

На този етап, в момента в който Омикрон набира скорост, няма как да бъде отменен зеленият сертификат. Не ни притесняват протестите – това е право на хората, категоричен бе депутатът от ПП.

Източник: петел.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *