• пт. ян. 28th, 2022

Диана Дамянова за скандала с PR-а на ПП и Виктор Николаев: Не се прави така! Изпращай СМС-и бе, Сашо

Byking-of-net.com

ян. 14, 2022

Остър коментар на скандала, който се развихри вчера, след като пиарът на „Продължаваме промяната“ Александър Бойчев се обади да се кара на водещите в ефира на Нова ТВ, написа във фейсбук експертът по връзки с обществеността Диана Дамянова.

В четвъртък Бойчев се обади в сутрешния блок на Нова ТВ, за да се скара на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова, че задават въпроси кога и как е направен теста на шефа на парламента, както и да ги обвини в разпространяване на фалшиви новини. По-късно през деня той се извини, но само за това, че е изпуснал нервите си и говорил на висок тон, като продължи да обвинява телевизията, че разпространява неистини.

Ето какво написа по този повод Дамянова във Фейсбук:

Сашо / Alexander Boytchev/ не е прав!

Не се звъни в телевизиите за да оспорваш зададените въпроси!

Нищо, че тези въпроси са зададени на напълно неправилен човек.

Не се звъни в телевизиите за да твърдиш, че който не е болен, не е болен и това били фалшиви новини.

Не се оспорва правото на журналистът да пита вярно ли е това, което той сам може и то в продължение на три дни да провери, че не е вярно.

Не! Не се прави така! Не! Не и Не!

За да има свобода на словото /щото 112 място не ще да е от много свобода/, та за да има свобода на словото се постъпва по следния ясен и простичък начин:

Изпращаш ясни и точни указания /за предпочитане с СМС, но може и по мейл, че да стигнат до по-широка аудитория/ и там казваш какви въпроси искаш, какви не искаш и кому да бъдат зададени.

Научаваш министър-председателят си да извършва горното, щото понякога е нужна по-висока инстанция.

И докато Сашо и подобните му не се научат на тези прости хватки за „ненамеса в журналистическата работа“, всички съкрални институти на свободата на словото /СЕМ и тн/ ще порицават правото ти да искаш да се чуе истината.

И ако това довежда Сашо и подобните му до недопустим фалцет в разговора, то това не е от друго, а защото му липсва простичкият професионализъм.

Изпращай СМС-и бе Сашо! Хем е утвърдена практика, хем не се нервиш в ефир, хем защитниците на свободата на словото /СЕМ/ не те нарочват.
А тъпите факти, че бил обявен за болен , съвършенно здрав човек , а друг пък болен човек бил обявен за измамник, са просто част от пейзажа.

Пейзажът , на липсващите СМС-и.

И не, не оправдавам Сашо. Изпусна си нервите в неравната битка за търсене на истината. Липсата на която бе определена от самите „потърпевши“ журналисти като „недоразумение“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.