• пт. ян. 28th, 2022

Деница Сачева: Ако ГЕРБ беше на власт, мораториумът щеше да действа само една седмица

Byking-of-net.com

ян. 14, 2022

„Не сме щастливи, когато има грешки на управлението. Опитваме се да показваме грешките и да даваме градивни предложения, когато управляващите не се справят, защото тогава и хората страдат. До момента сме показали, че сме градивна опозиция, погазваме грешките, но и даваме решенията. Това заяви бившият социален министър и депутат от ГЕРБ Деница Сачева в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Ако ГЕРБ беше на власт, мораториумът върху цените щеше да действа само една седмица, защото до тогава щяхме да имаме решение. Ние не гласувахме за него, защото не бяха приети нашите предложения за промени. До момента всички наши предложения биват отхвърлени“, отчете тя.

Според нея най-важна е здравната криза. На второ място е ценовата криза. „Изключително притеснена съм за социалните услуги, като бивш социален министър. Тя даде пример със социален дом за стари хора, който е имал сметка за ток от 7800 лева, а сега тя е набъбнала до 25 000 лв. и изрази опасение, че може да се стигне до затваряне на социални домове“, предупреди Деница Сачева.

Да се управлява криза чрез интензивните легла означава, че чакаме хората да влязат в болница, трябва да се действа превантивно, за да това да не се случи. Нямаме увереност, че ще се управлява добре от представения пандемичен план. Мерките ще започнат действат, когато хората вече са в болница, подчерта Сачева.

По думите ѝ нито една от социално-икономическите мерки не може да действа само на регионално ниво. 

Според нея мярката 60 на 40 е с променен дизайн и скоро няма да работи, защото цените на производителите са се качили с 40% и ще има хора, които имат нужда, но няма да могат да се възползват от нея, защото някои бизнеси са със огромен спад на производителността.

Тя каза, че трябва да се правят промени в пенсионната система, но е необходим анализ и подчерта, че ГЕРБ-СДС не губи нито един ден в опозиция.

„Не губим нито един ден от времето си в опозиция. Всеки ден си взимаме поуки. Непрекъснато се променяме. Обърнахме се към младите хора, които искат да се развиват. Промяна има и при нас“, каза още Сачева.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.