• пт. ян. 28th, 2022

Брънзалов, БЛС: Населението изтезава здравната система

Byking-of-net.com

ян. 14, 2022

Определено има голямо значение каква е степента на интензивните легла, които са заети. Различните вълни достигат една определена заболеваемост, но колко стигат до интензивните легла, е един определящ критерий.

Това заяви зам.-председателят на БЛС Николай Брънзалов пред БНТ за новата методика на правителството за затягане на мерките.

Той се надява новият план на правителството да е правилен критерий като се взимат мерки правилните мерки, но въпросът е като се взимат мерки колко ще бъдат спазвани. Населението къде осъзнато, къде неосъзнато изтезава здравната система и едва ли ще има ефект, но бъдещето ще покаже, подчерта Брънзалов.

Той добави, че след последните две години за медиците, човешкият ресурс или е изтощен, или намалял.

В момента сме в състояние на пандемия и който си мисли, че го няма това, не знам в кой свят се намира, изтъкна още специалистът.

Той настоя още Ковид-зоните да бъдат повече особено в малките градове и да не се занимават с други функции освен с диагностика и терапия, а не с лечение. И изрази недоумение защо трябва да се прави кардиограма на всеки един пациент.

По думите му, че обществото е маргинализирано относно ваксината, но има една малка част, която търси бустерната доза. С колебаещите се трябва да се работи, каза още Брънзалов и добави, че ваксинираните, дори да се разболяват, прекарват инфекцията много леко.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.