• вт. ян. 25th, 2022

ЦИК брои повторно разписките от машинното гласуване на 14 ноември в три секции, не откри разминаване

Byking-of-net.com

ян. 13, 2022

Централната избирателна комисия (ЦИК) извърши повторно преброяване на контролните разписки от машинното гласуване в изборите за народни представители, произведени на 14 ноември 2021 г., в избирателни секции № 234608002, № 234623006 и № 244606022, за които имаше информация за разминаване в данните от гласуването в машинния протокол и вписаните в приложение № 13-НС данни от извършеното от СИК преброяване на контролните разписки. Това съобщиха от пресцентъра на ЦИК. Заключението на комисията и за трите секции е, че резултатите от преброяването на разписките съвпада напълно с числовите данни от машинното гласуване.

За извършеното повторно преброяване в Централната избирателна комисия беше определена комисия от членове на ЦИК, която разпечата подписаните и подпечатаните от СИК пликове с контролни разписки, преброи ги повторно и установи, че и в трите случая данните в машинния протокол съответстват на данните от контролните разписки. Беше установено неправилно вписване от страна на СИК на данни от контролното броене на подадени гласове спрямо наличните в плика на съответната секция контролни разписки от гласуването.

Преброяването е извършено в две секции от Двадесет и трети изборен район – София, и една секция от Двадесет и четвърти изборен район – София.

Протоколът от извършеното повторно контролно преброяване може да бъде видян като съобщение на интернет страницата на ЦИК.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *