• ср. ян. 19th, 2022

През 2007 е била открита самолетна линия София-Скопие, но после превозвачът се отказал

Byking-of-net.com

ян. 13, 2022

Транспортният министър по времето на Тройната коалиция Петър Мутафчиев беше един от най-активните членове на кабинета в периода 2006-2009 г. за откриване на самолетна линия София-Скопие и събитието се състоя през декември 2007 г.

Това припомниха бивши народни представители от БСП по повод намерението на новите политици от “Продължаваме промяната” да прережат лентата на директни полети до столицата на РС Македония, съобщава „Труд“.

“През 2007 г. пуснахме директни линии до Скопие, Хърватска и Белград, а в известен период имаше и линия София-Скопие-Загреб”, заяви пред “Труд” Петър Мутафчиев. Той посочи, че полетите са били прекратени през 2009 г. от превозвача. пре

“Надявам се в тази сложна епидемична обстановка правителството да успее да намери превозвач, който да се ангажира с поддържане на линията”, каза още Петър Мутафчиев.

Както е известно, една от амбициите на премиера Кирил Петков и транспортния министър Николай Събев, е точно да бъде открита самолетна линия София-Скопие.

“Не разбирам защо трябва да летя през Виена, за да отида в Скопие. Би трябвало да имаме полети София-Скопие. Не разбирам и защо нямаме жп връзка София-Скопие”, каза наскоро пред Блумбърг министър-председателят.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *