• вт. ян. 25th, 2022

Председателят на НС публикува снимка и на първата страница от положителния си тест за COVID

Byking-of-net.com

ян. 13, 2022

Председателят на парламента Никола Минчев редактира публикацията си във Фейсбук и добави снимка и на първата страница от положителния си тест за COVID. 

„Редактирано в 18:38: Поради възникнали спекулации (надали последни), че тестът (а) не бил мой; и (б) бил от сутринта на 10.01, прилагам снимка на първа страница от досието – пише, че е на Никола Минчев (знам, че има и други с това име, но ЕГН няма да публикувам), както и стр. 3, без подгъв при датата – дата на принтиране 12.01, 9:57 ч.

Ако на някого му липсват много печати или други традиционни реквизити, посочвам, че това е разпечатка от портала за регистрация на проби в РЗИ, както показва и линкът най-долу на първата страница“, обяснява той.

Първоначално вчера шефът на парламента бе споделил само резултата. Няколко часа по-късно обаче бяха повдигнати редица въпроси.

„Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 минути и кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването на председателя на парламента Никола Минчев посред нощ и извън работно време“, попита в публикация също във Фейсбук бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също се усъмни в положителния ковид тест на Минчев и коментира във фейсбук:

„1. Никъде не се вижда името на човека, комуто е правен този тест.

2. В горния ляв ъгъл е поместен час. Ако това е часът на направата на теста, а не час на отпечатване, то той показва 9:57. Това значи, че Минчев го е направил сутринта на 10 януари, разбрал е, че е болен (ако приемем, че показаният тест е негов), и след това е отишъл на КСНС, знаейки какво ще последва.

3. Ако това не е часът на теста, а някакъв друг час, остава отворен въпроса кога точно е направен този тест? При условие, че КСНС приключи малко преди 20 ч., а първата новина за това, че Минчев има ковид, е в 20.23 (във вести.бг), тестът би трябвало да е направен за около 23 минути в извънработно време. Не че е невъзможно на теория, но на практика е много трудно осъществимо.

За мен въпросите след показаният от Минчев тест станаха още повече“, споделя той.

В понеделник след провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност стана ясно, че Никола Минчев се е почувствал зле и веднага е направил тест, който е бил положителен за COVID-19. За всички участници в съвета последва карантина.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *