• сб. ян. 29th, 2022

Настимир Ананиев предложи по-малко общини у нас заради демографската криза

Byking-of-net.com

ян. 13, 2022

Това беше партиен протест, а не на народа.

Това заяви пред БНТ депутатът от „Продължаваме промяната“ Настимир Аниниев, коментирайки демонстрацията на „Възраждане“ вчера.

„Разбирам, че има хора които не харесват зеления сертификат, но никой не каза как да оправим здравната система“, допълни той и разкри, че зеленият сертификат налага правила, дори и да не е перфектен.

Фокусът трябва да е личната отговорност, а кризата не може да се използва с политически цели.

Според него има проблем в прокуратурата, а хората искат справедливост: „Въпреки работата на Бойко Рашков, то в някакъв момент има тапа.“

Настимир Ананиев не е чул от ДПС дали в техните конституционни промени ще предложат нещо срещу главния прокурор Иван Гешев. Хубаво е да има конституционно мнозинство, за да има едно обединение, защото когато се променя Конституцията, не може да се променя от днес за утре, каза още Ананиев.

Ананиев предложи обединяване или намаляване на броя на общините, след данните на НСИ за намаляващото население. На въпрос колко трябва да са областите у нас, депутатът от ПП не уточни и заяви, че е въпрос на експертен разговор.

По думите му много общини са във фактически фалит и за да се подобри стандартът на живот, трябва да има живеещи хора в тези общини, а не да са пусти. За да върнем хората, които напускат България, трябва да върнем качеството на живот с планиран и добър анализ, каза още Настимир Ананиев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.