• сб. ян. 29th, 2022

Зам.-председателят на ПГ на „Възраждане“: Не сме призовавали за нахлуване в парламента

Byking-of-net.com

ян. 13, 2022

Не приемаме критики, че сме провокирали, когото и да било към напрежение на протеста. Напротив – ние призовахме от трибуната на протеста, както да се пази живота и здравето на полицаите, така и да се пази работата на журналистите. Не сме призовавали за нахлуване в парламента. От трибуната на парламента призовахме депутатите да излязат на диалог, което не се случи, и след това от трибуната на протеста извикахме 15 човека, които аз лично заведох до служебния вход на парламента за провеждане на диалог с представители на институциите.

За съжаление, в лицето на зам.-председателя на парламента и представляващ парламента в момента Кристиан Вигенин ни беше отказано. По-демократичен подход аз не познавам.

Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на „Възраждане“ Петър Петров по повод вчерашния голям протест в София срещу зеления сертификат.

Българските граждани искат да поставят пред някого своите искания, което направихме, добави той.

Зам.-председателят на ПГ на „Възраждане“ посочи, че се надява обявената от премиера Кирил Петков среща с протестиращите да се случи. Ако ни бъде позволено, ние ще участваме, защото знаете политиката на партия „Възраждане“ – тя е против зеления сертификат, с искане за отпадането му, отбеляза Петър Петров.

Силно се надявам управляващите да се вразумят. Протестът не беше само на партия „Възраждане“, имаше много хора, които не са партийци, а обикновени граждани, които поставиха своите искания, така че не мога да кажа дали други български граждани отново няма да протестират. Ние ще преценим. Ако не бъде отменен задължителният зелен сертификат, който считаме за дискриминационен и за противоконституционен, напълно е възможно да организираме и следващи мирни протести в съответствие с нашите демократични правомощия като народни представители, заяви Петров.

По думите на протеста е имало провокатори. Задържаният с газов пистолет няма нищо с „Възраждане“, а вторият задържан е предаден на полицията от наш стюард, посочи зам.-председателят на ПГ на „Възраждане“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.