• пт. ян. 28th, 2022

Столичната РЗИ: Слуховете за „затваряне“ на София-град са неверни

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

Столичната Регионална здравна инспекция опроверга слуховете, че „затварят” София-град. Те увериха, че институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата.

„Това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво”, допълват от СРЗИ.

От РЗИ отправят апел: „Във връзка си извънредната натовареност на институцията и в условията на тежкия кадрови дефицит, в който СРЗИ работи, отново молим гражданите, които имат желание да се включат като доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки, да се свържат с нас на имейл priemna@srzi.bg“, се казва още в съобщението.

Припомняме, че новите правила предвиждат изолацията за хората с положителен PCR тест да бъде съкратена от 14 на 10 дни, а за контактните им – от 10 на 7 дни. Дава се възможност на хората с бустерна доза ваксина срещу COVID-19 да се освободят от карантина, ако на третия ден представят отрицателен PCR тест. 

В рамките на днешния работен ден ще бъдат информирани заангажираните и контролиращите за изпълнението на заповедта институции, се казва още в съобщението.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.