• пт. ян. 28th, 2022

Проф. Румен Христов: Не желаем управляващите да се провалят, защото това ще е провал на България

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

Ние не желаем управляващите да се провалят, защото техният провал е провал на България. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и лидер на синята партия проф. Румен Христов в интервю за обзора на деня „Това е България“ по Радио „Фокус“.

По думите му зеленият сертификат е бил въведен по безумен начин, без разяснителна кампания, което е довело до протеста днес и ескалиране на напрежението.

„Предупредихме, че е възможно това да се случи, но в крайна сметка отговорността е на управляващите“, каза още проф. Христов.

„Имаме един прецедент в новата история на България, на 29-ия ден от съставянето на правителството имаше протест, което означава, че недоволство освен от зеления сертификат има и от начина по който се управлява Ковид кризата, за което днес предупредихме управляващите, че мерките, които се взимат не са достатъчно адекватни за предпазване живота и здравето на хората от вируса“, уточни заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Проф. Христов допълни, че ролята на опозицията е да следи за нередности в управлението и конструктивно да критикува и според него те изпълняват тази си функция, но без да има кой да ги чуе.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.