• ср. ян. 19th, 2022

Проф. Ангелов пита: Кой е валидирал посред нощ PCR-а на председателя на НС Никола Минчев

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

Бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ) пита във Фейсбук кой е валидирал посред нощ PCR-а на председателя на НС Никола Минчев.

Той задава въпроса си, след като засича времето на края на заседанието на КСНС, в който участва Минчев и работното време на столичните лаборатории.

Посочва и, че „от изследването, което е качил Никола Минчев, не става ясно, че (документът) принадлежи на него – липсват имена, ЕГН, инициали или някой от нормалните атрибути за това изследване.“

Ето какво пише проф. Ангелов в социалната мрежа:

„Виждам тестовете на двама от участниците в КСНС – Никола Минчев и Десислава Атанасова.
Консултативният съвет приключи около 19:30-19:40 часа.
Новината за положителния тест на председателя на НС беше съобщена първо от сайта на НОВА ТВ в 21:24 часа.
На база тези факти, можем да установим, че пробата на г-н Минчев е взета около 20:00 ч.,а резултатът е бил готов около 21:20 ч.
От снимката, публикувана от Никола Минчев виждаме, че тестът му е по метода – PCR. Или за готова проба за час и двайсет минути – услугата е експресен PCR.

И сега става интересно.
Най-късният възможен час за пробовземане в София за това изследване с тази услуга е 19:00 ч.

Любопитни са следните въпроси:

1. Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 мин.? (При Десислава Атанасова лабораторията е ясна, при Никола Минчев остава загадка).

2. Кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването посред нощ, извън работно време?(При снимката на Десислава Атанасова се виждат имената на лекар, при тази на Никола Минчев липсва, а това прави изследването невалидно).

3. Направено ли е изследването на Никола Минчев преди КСНС и проявявал ли е симптоми на COVID-19 още преди Консултативния съвет?

Ще използвам и възможността да отправя един съвет към г-н Минчев: Свиквайте с този интерес към Вас. Това е нормално. Той няма други цели, освен една – как е председателят на Народното събрание и спазил ли е правилата, както всички български граждани.

И всичко това, защото от изследването, което е качил Никола Минчев, не става ясно, че принадлежи на него – липсват имена, ЕГН, инициали или някой от нормалните атрибути за това изследване.“

Прпомняме, че преди това лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също се усъмви в истинността на ПСР-теста на председателя на парламента Никола Минчев. „Никъде не се вижда името на човека, комуто е правен този тест. В горния ляв ъгъл е поместен час. Ако това е часът на направата на теста, то той показва 9:57. Това значи, че Минчев го е направил сутринта на 10 януари, разбрал е, че е болен (ако приемем, че показаният тест е негов), и след това е отишъл на КСНС, знаейки какво ще последва“, написа във „Фейсбук“ Костадинов. 

По обяд председателят на парламента Никола Минчев, който даде положителен тест за COVID-19 след заседанието на КСНС, публикува снимка на PCR теста си. „Явно дължа информация и естествено ще я дам. Поради огромното количество хора, с които се срещам всеки ден, си правя тестове по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше отрицателен. След заседанието на КСНС си направих отново тест, който за жалост даде положителен резултат и аз осведомих за това контактните си лица.

Ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация. Честно или не, това е положението. Ако се беше случило след пленарен ден в НС, сигурно щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря!“, споделя Минчев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *