• чт. ян. 27th, 2022

Премиерът на среща с бизнеса: Тук сме, за да ви помагаме, а не обратното

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022
снимка Булфото

На среща с бизнеса, работодателите и премиера, която се проведе онлайн вчера, Кирил Петков заяви, че правителството трябва да помага и служи на бизнеса, а не обратното, съобщиха от правителствената пресслужба.

Акцент в разговора бяха цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок. Обсъдени бяха възможностите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса. Беше дискутиран и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва обаче потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система.

Премиерът Кирил Петков изказа ясното си становище, че правителството е тук, за да помага и сподели, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност. Министър-председателят акцентира, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното. За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет.

Петков призова да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван. „Прогресът и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог“, заяви категорично министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата. 

Източник: петел.бг

One thought on “Премиерът на среща с бизнеса: Тук сме, за да ви помагаме, а не обратното”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.