• вт. ян. 25th, 2022

МВР за безредиците: Полицаите нарочно бяха без шлемове и щитове. Но посланието им не беше разбрано

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

„За да покажат необходимостта от запазване на обществения мир, полицаите, участващи в охраната на днешния протест, не бяха оборудвани със защитни шлемове и щитове. Въпреки това посланието им не беше разбрано и в ранните следобедни часове се стигна до сблъсъците между пазителите на реда и част от протестиращите. От полицията беше отправен призив към участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без нарушаване на обществения ред“.

Това се посочва в прессъобщение на МВР по повод организирания от „Възраждане“ протест срещу зелените сертификати в София. Не бяха допуснати сериозни нарушения на обществения ред, предотвратено беше влизане в сградата на Народно събрание, изтъкват от МВР.

„На няколко пъти в следобедните часове в района на Народно събрание напрежението ескалира, а полицейските служители успяха да предотвратят опит за влизане в сградата на Народно събрание. При възникналата ситуация пострадаха деветима униформени, които бяха транспортирани в болнични заведения за преглед и оказване на медицинска помощ,“ посочват от МВР.

Преди началото на протеста полицаи са задържали двама мъже – 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са намерени боеприпаси и пиротехника.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *