• ср. ян. 19th, 2022

Караджов свиква работно заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов свиква работно заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти и за новата програма за ремонт на пътищата, съобщиха от министерството. Заседанието ще се излъчва на живо. В него ще участват ръководствата на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), включително директорите на дирекции, на Института по пътища и мостове и на „Автомагистрали“ ЕАД.

Министър Караджов ще постави няколко основни теми, които за първи път ще се обсъдят прозрачно пред гражданите: проектна готовност на всички стратегически инфраструктурни обекти, реалистични срокове за изготвяне на технически проекти и прогнозно финансиране; обсъждане на предложените от АПИ за основен и превантивен ремонт пътища за 2022 г. по новата 4-годишна програма за обновяване на републиканската пътна мрежа; новата процедура за текущ и превантивен ремонт на пътната мрежа; тол системата.

Гражданите ще имат две седмици, в които ще могат да правят предложения за добавяне на други пътища в програмата, включително като изпращат снимки и видеоматериали.

Окончателният списък ще бъде публикуван на сайта на министерството и на АПИ.

Работното заседание може да бъде гледано на живо от 9:00 часа в четвъртък, 13 януари, на официалната фейсбук страница на вицепремиера Гроздан Караджов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *