• сб. ян. 29th, 2022

Калфин: Това е физиономията на „Възраждане“, не бих правил паралел с протестите в други страни

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

„Това е физиономията на партия „Възраждане“ и трябва да чакаме тепърва да се случват такива неща, не съм изненадан от това, което направиха. Този протест е провокация към гражданите и към институциите в страната, за да покаже тази партия мускули. … Не знам някъде в Европа протестите срещу Covid мерките да са водени от някоя партия, още повече пък тя да ги призовава да разбият парламента. Не бих правил точен паралел между протеста в София и протестите в други страни“.

Това заяви пред БНР Ивайло Калфин – изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд, бивш вицепремиер, бивш социален и външен министър, във връзка с протестите пред парламента.

Въпрос на личен избор е дали някой иска да се ваксинира, но капацитетът на здравната система е обществен въпрос, изтъкна той.
„Интересно ми е, ако се запълнят интензивните отделения в болниците, как всички тези протестиращи ще обяснят на тези, които не могат да влязат в тях, че не трябва да има никакви мерки срещу Covid-19“.

Според него в България мерките са максимално хлабави, но и смъртността е най-висока в Европа, а и в света.

В предаването „Нещо повече“ Калфин коментира, че правителството на Кирил Петков е знаело, че идва в условията на няколко натрупани кризи и партиите, които застанаха зад него, са направили това точно с идеята да започне да се работи по тяхното решаване.

Според него трябва да се работи паралелно по решаването на тези кризи.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.