• сб. ян. 29th, 2022

Искрен Митев, депутат от ПП: Ако хората решат да нахлуят в НС, да го направят – то си е тяхно

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

Зеленият сертификат е едно доказателство, че хората са ваксинирани, и всички, които подкрепят ваксинацията, трябва да подкрепят и зеления сертификат.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от „Продължаваме промяната“ (ПП) Искрен Митев.

,,Аз съм ваксиниран и съм „за“ зеления сертификат. Той е една мярка, която стимулира хората да се ваксинират. При определен брой ваксинации в България зеленият сертификат ще отпадне. Никой не иска да затваряме бизнеси или да няма достъп до определени места“, каза още той.

На въпрос какво смята за предвидения за днес протест срещу COVID мерките народният представител напомни, че тяхната формация се е родила с протестите, поради което подкрепят правото на хората да протестират.

,,Друг е въпросът дали сега е най-разумният момент, когато върлува Омикрон“, напомни все пак той и допълни, че приоритет на управляващото мнозинство е да запази здравето на хората.

Относно това дали изпитва някакво безпокойство, ако протестиращите решат да нахлуят в сградата на парламента, Митев изтъкна, че Народното събрание принадлежи на хората.

„Ние представляваме народа, така че не ни е страх да влязат хората в Народното събрание, то е тяхно. Народното събрание е за хората, така че те са свободни да влязат и мен лично не ме е страх. Аз съм тук, за да си върша работата“, подчерта народният представител от ПП, цитиран от Новини.бг.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.