• вт. ян. 25th, 2022

Иван Иванов: Министерство на земеделието подкрепя намален ДДС за всички основни хранителни продукти

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

Министерството на земеделието ще подкрепи искането на хлебопроизводителите за намалена ставка на ДДС за всички основни хранителни продукти – това каза пред журналисти ресорният министър Иван Иванов.

Предложението е за 9% данък върху храните от т.нар. малка потребителска кошница:

„Гарантирам, че ще положа максимални усилия това нещо да се случи. Това е нашата политика, но все пак решението ще се вземе в коалиционен формат.

Като партия ние подкрепяме намаляването на ДДС и това е залегнало в нашата предизборна програма – така че, за себе си гарантирам това нещо и за представителите на БСП в правителството“, каза Иванов.

Следващата седмица земеделският министър ще се срещне с представители на големите хранителни вериги у нас, за да обсъдят възможности за предлагане на повече български храни по щандовете на веригите.

Той съобщи още, че България ще е готова да изпрати в Брюксел Стратегическия план за земеделието за следващия програмен период в началото на март.

Иван Иванов призна, че страната ни е получила писмо от комисаря по земеделие Януш Войчеховски с настояване документът да бъде изпратен в най-кратки срокове, но увери, че българските земеделци няма да загубят европейски пари заради забавянето:

„Намаляване на средствата по стратегическия план няма как да има. Освен България, още осем страни членки на Европейски съюз не са внесли своите стратегически планове и Европейската комисия проявява разбирането по този въпрос“, каза министърът на земеделието Иван Иванов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *