• сб. ян. 29th, 2022

Данчо Пенчев: Никола Минчев подаде списъка с контактните лица на 11 януари

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов е под карантина и няма да може да присъства на организирания от партията протест днес срещу “зелените сертификати. Направено е всичко възможно Костадинов да бъде информиран. Ако наруши разпореждането на РЗИ, може да се стигне до съд.
Това заяви шефът на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Костадинов бе карантиниран заедно с още 27 души, присъствали на Консултативния съвет за национална сигурност. Под изолация са премиера Кирил Петков, началничката на кабинета му Лена Бориславова, президентът Румен Радев и екипът му, министри и партийни лидери. До тук се стигна, след като шефът на Народното събрание, присъствал на заседанието на КСНС, даде положителен резултат при тест за COVID-19.

За лицата със завършен ваксинационен процес и поставена бустерна доза карантината става 5 дни, тъй като след 72-ия час те трябва да си направят тест, който ако е отрицателен, автоматично на следващия ден се въвежда в системата.

Така карантината на президента Румен Радев би трябвало да падне на 16 януари”, уточни д-р Пенчев.

Той и колегите му изчисляват карантината на премиера и президента след КСНС по новата заповед, макар тестът на председателя на НС Никола Минчев да е позитивен на 10 януари, тоест преди приемането на заповедта.

Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание Никола Минчев и има вече списък на контактните му лица. Те са общо 28, съобщи директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

„Всички лица, присъствали на КСНС, с изключение на Кристиян Вигенин, защото е боледувал преди по-малко от три месеца, ще са под карантина за 7 дни“, обясни директорът на РЗИ.

„РЗИ счита 11 януари за датата на първоначално събитие и от 11 започват да оперират със срокове и действия, списъкът на контактните лица също е подаден на 11“, уточни директорът на РЗИ – София.

За лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов той уточни, че също е под карантина. „Органите на РЗИ са направили всичко необходимо, той е информиран, че е под карантина. Органите на МВР са тези, които проверяват лицата под карантина. Ако се появи на публично събитие, следват административни мерки, може да се стигне до съд“, каза още д-р Данчо Пенчев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.