• чт. ян. 27th, 2022

Вени Марковски: Старите гласове надделяват и в България, и в РС Македония

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

„Все още старите гласове надделяват. И в двете държави старите гласове са тези, които са окупирали общественото пространство, медиите.“ Това заяви пред БНР за отношенията със Северна Македония Вени Марковски, основател на Интернет общество, който от години живее в САЩ.

Според Марковски диалогът може да се подобри поколенчески.

„Докато има мастити „историци“, между тях агенти на Държавна сигурност, това няма как да се промени. Историците нека си спорят, колкото искат. Това, което Кирил Петков предлага, е по-доброто“, коментира Вени Марковски в предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“.

Позицията на Скопие се чува повече от българската, защото те са в ролята на онеправданите, смята той.

Марковски коментира и КОВИД мерките в България и отвъд океана.

„В Ню Йорк не може да се влезе в нито едно обществено заведение без сертификат и без той да бъде сверен с личния документ“, разказа Марковски.

„Тук никъде не са ми поискали сертификат, освен на летището, като кацнах. Вчера влязох в една аптека, за да си купя маски KN-95и там аптекарката нямаше маска. Аз съм с маска, тя е без маска,“ обясни той.

„Преди 3-4 седмици бях във Флорида – там е абсолютен непукизъм, България на квадрат. Техният главен здравен инспектор обясни, че защо хората трябвало да се тестват толкова много, а стига с тия тестове.“

По казуса „Джокович“ Марковски отбеляза, че за него големият спортист Новак Джокович се е оказал „неголям отговорен пример“.

„Той дава всъщност пример, че ще направи личния си избор,“ обясни Марковски.

Анализирайки подкрепата за Джокович в Сърбия Вени Марковски посочи, че голяма част от обществото не разбира, че става дума не за ограничение на свободите и посегателство върху правата на личността, а „за живота на хората“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.