• сб. ян. 29th, 2022

Александър Сиди: България е обект на натиск от САЩ, искат да направят Балканите плацдарм на НАТО

Byking-of-net.com

ян. 12, 2022

„Причината да се направи този Консултативен съвет е да бъде ударен през ръцете министър-председателят, който беше тръгнал доста през просото по темата. Ако той тръгне да прави нещо срещу позицията на КСНС, ще понесе своето историческо наказание.“ Това заяви Александър Сиди от ВМРО в студиото на „Денят ON AIR“.

„Да обяснява, че за 6 месеца ще вкара Република Северна Македония (РСМ) в ЕС, е несериозно. Колкото и да се опитват да изчегъртат времето, се оказва, че това е правилната позиция. За ВМРО фундаментът е Македония и дори само това да е било причината да сме в управлението – сме си свършили добре работата“, коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Сиди е на мнение, че България е обект на натиск от американската дипломация, която иска да превърне Балканите в плацдарм на НАТО.

„Надявам се този натиск да отслабне, ако не – готови сме за референдум“, категоричен бе депутатът от ВМРО в 44-ото НС.

Според него е имало сериозни противоречия в КСНС от страна на „Продължаваме промяната“ и ДБ по отношение на позицията за РСМ.

„Те си го разказаха и днес през медиите, че са имали други идеи в главата. От изборите насам и ДБ, и „Продължаваме промяната“ разказваха как ще решат проблемите с РСМ с магическа пръчица“, посочи Сиди и обърна внимание как Зоран Заев е останал на власт в РСМ заради новото правителство у нас.

„След като видя, че в българското правителство влязоха не само тези американски проксита, а и други политически формации на друга позиция като „Има такъв народ“ и БСП, тогава си подаде оставката. Защото видя, че няма да стане веднага и бързо“, изтъкна Сиди.

Александър Сиди няма сериозни очаквания от евентуалната визита на премиера Кирил Петков в Скопие.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.