• ср. ян. 19th, 2022

Херо Мустафа и Борислав Сандов обсъдиха климатичните промени

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов проведе среща с Н. Пр. Херо Мустафа, Посланик на САЩ в България, съобщиха от МОСВ.

Посланик Мустафа отправи поздравление към министър Сандов за назначаването му като вицепремиер по климатични политики. Двамата се съгласиха с важността от извеждането на политиката по климата високо в дневния ред на правителството, с оглед на спешната нужда да бъде адресиран този проблем и необходимостта от добра координация между всички институции. Министър Сандов представи приоритетите си и посочи, че е силно мотивиран да работи за убеждаването на институциите, бизнеса и гражданското общество в необходимостта от предприемане на спешни мерки за предотвратяване изменението на климата. Един от начините е именно чрез сътрудничество с държави с високо развити технологии и ноу-хау в областта на зелената енергия.

Климатичните промени са неоспорим факт и последиците от тях оказват въздействие както върху различните сектори на икономиката, така и върху здравето на хората, биоразнообразието и екосистемите.

В това отношение партньорството със САЩ е от ключово значение като страна лидер в областта на зелената енергия. И двете страни потвърдиха, че България и САЩ са съюзници и стратегически партньори, обединени от общи ценности, интереси и споделена визия за устойчиво развитие.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *