• вт. ян. 25th, 2022

Проф. Огнян Герджиков: КСНС показа, че по много важни национални теми можем да постигаме съгласие

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Много се радвам, че на вчерашния Консултативен съвет нашите политици са били единодушни. Това показва, че по много важни национални теми можем да постигаме съгласие, това е похвално.“

Това заяви пред БНР проф. Огнян Герджиков, юрист и политик, председател на 39-ото НС, служебен премиер в периода 27 януари 2017 г. – 4 май 2017 г.

„Известно е, че в Македония се насажда една добре изразена омраза към България. Те трябва да разберат, че ние няма да отстъпим, защото ние си изпълняваме задълженията по договора. Ред е те да направят крачките, които трябва да бъдат направени. Те нарушават този договор. Докато не спазват това, което са се ангажирали преди четири години, няма шанс да се направят тези прошки. Трябва да разберат, че те са на ход и трябва да направят така, че да отворят врата си към ЕС,“ коментира проф. Герджиков.

Негативната нагласа към България

“Това зависи от управлението на РСМ. Те трябва първо тези учебници, по които учат македонските деца, да ги махнат и пренапишат. Да ги заменят с такива, в които да няма ругателства към България. Да не се изкарва България една фашистка държава, фашизъм в България в този смисъл на думата изобщо не е имало, това историците го знаят чудесно. Те възпитават още от детска възраст едно отношение към България едва ли не като към най-голям враг,“ обясни проф. Огнян Герджиков.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *