• пт. ян. 28th, 2022

Петков: Дискусията на КСНС беше навременна и полезна, още този месец ще посетя Северна Македония

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Във видео обръщение министър-председателят Кирил Петков определи вчерашното заседание на КСНС като навременна и полезна дискусия.

Това съобщи Правителствената информационна служба.

По думите му тя е показала, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в отношенията с Република Северна Македония и даването на ново начало в стремежа към добросъседство.

В този нов старт трябва да обсъдим важни за двете страни теми за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история”, допълва премиерът.

Бързият напредък според Петков може да бъде постигнат само с труд и общи усилия. „Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация ще могат да постигнат реален прогрес”, добавя министър-председателят.

Правителството ще започне работа по изпълнението на програмата в различните области, а правата на българите в Македония ще са в центъра на усилията му, заявява още премиерът Кирил Петков.


Петков заявява, че още този месец ще отиде до Северна Македония, за да покаже, че през конструктивен диалог и диалогични действия може да бъде направено много повече от постигнатото през последните години. „Заедно можем повече”, обобщи премиерът.

Визитата му в Скопие беше насрочена за 18 януари, но бе отложена поради наложената самоизолация на всички участници във вчерашния КСНС при президента заради контактите им с оказалия се заразен с КОВИД-19 шеф на парламента Никола Минчев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.