• вт. ян. 25th, 2022

Нинова ще се кандидатира за лидер на БСП: Така е честно, ако човек иска отново доверие!

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Политическата воля е през януари пенсионерите да не получат по-малко, отколкото са получили през декември. Тази воля остана категорична. Средства за това има и вече са преведени на НОИ. Грешката е във формула, която Националният осигурителен институт прилага. Призовавам от НОИ да излязат и да обяснят на хората. Отговорността е политическа. Още през другата седмица в парламента ще бъде гласуван текст – допълнение към закона, който ще направи възможно компенсиране на тези пенсионери, които са получили по-малка сума. Разликата ще бъде получена с пенсиите през февруари“. 

Това обясни пред БНР вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. 

Тя посочи, че обхватът на семействата, които ще получат помощи заради по-високите цени на тока, ще бъде разширен. Според нея мораториумът върху цените на тока, парното и водата е „абсолютно необходим“. 

„Ако сме готови, мораториумът ще бъде вдигнат преди март“. 

В предаването „12+3“ Нинова допълни, че е необходимо да се започне с преодоляване на демографската криза, която е „надпартиен и надправителствен проблем„. 

„Националният съвет по демография не е събиран отдавна. Всяко министерство трябва да започне да действа по мерките. Демографската политика е хоризонтална, касае и здравеопазване, и образование, и развитие на икономиката, и регионално развитие„. 

Нинова обяви, че отново ще се кандидатира за лидер на БСП

„Така е честно, ако иска човек отново доверие“. 

И допълни, че за нея не е непосилно да съвместява двата отговорни поста – и лидер на партия, и вицепремиер и министър. 

Целият разговор може да чуете тук: 

https://bnr.bg/post/101584271/kornelia-ninova

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *