• ср. ян. 19th, 2022

Нинова към мобилните оператори: Не вдигайте цените, не пращайте на хората SMS-и, не ги тормозете

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Имам добра новина за българските семейства – спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Не повишавайте цените, докато текат съдебните процеси, защото това ще е незаконно. Не изпращайте есемеси на хората, с които да ги тормозите.

С тези думи вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се обърна към мобилните оператори на брифинг

Ще предприемем всички законови мерки, за да защитим потребителите. За нас е важно по законов ред да спрем повишаването, както са го замислили. Дотук се справяме, заяви Нинова.

На първа инстанция Административният съд в град София е отхвърлил жалбата на един от мобилните оператори у нас срещу заповедта на министъра на икономиката и индустрията, с която се ограничава поскъпването на мобилните услуги, каза Нинова.

Съдебното решение може да се обжалва в седемдневен срок.

В края на миналата година вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова издаде заповед, с която забрани на мобилните оператори да вдигнат цените на услугите си.

„Комисията за защита на потребителите се произнесе, че това намерение представлява нелоялна търговска практика. Днес издаваме заповед, с която я забраняваме“, съобщи тогава Нинова.

„Тя е нелоялна защото мобилните оператори възнамеряват да вдигнат два пъти цената, защото искат да го направят за 2020 и за 2021 година накуп през януари-февруари, когато излезе индексът на НСИ, да се отрази във фактурите за февруари“, поясни министърът на икономиката.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *