• сб. ян. 29th, 2022

Министър Сербезова прекрати процедурата по закупуване на 12 500 000 щадящи теста за ученици

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова прекрати текущата процедура по закупуване на бързи антигенни тестове за провеждането на индивидуално неинвазивно изследване за COVID-19 на ученици от I до XII клас.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

От институцията припомнят, че поканата за осигуряване на около 12 500 000 щадящи теста е публикувана на сайта на министерството на 30 декември 2021 г.

Прекратяването на процедурата е следствие от проверка, извършена от дирекция „Вътрешен одит“ по искане на министър Сербезова. В доклада си до здравния министър проверяващите констатират пропуски при организацията на процедурата.

Всички налични в МЗ документи, имащи отношение към тази процедура, ще бъдат предоставени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

До края на настоящата седмица, при спазването на максимална прозрачност и осигуряване на равнопоставеност на участниците, Министерството на здравеопазването ще публикува нова покана за закупуване на необходимото количество тестове.

Предвидено е представители на Министерството на образованието и науката също да бъдат членове на комисията, изготвяща изискванията към участниците и разглеждаща постъпилите оферти.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.