• сб. ян. 29th, 2022

Единствени в Европа! Целият държавен елит на България е под карантина

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Целият политически елит на България е под карантина заради участието във вчерашното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев.

След края на заседанието се оказа, че председателят на парламента Никола Минчев, един от участниците, е с коронавирус.
Така България се оказа единствената държава в Европа, която в момента е „обезглавена“ – в задължителна изолация са и президентът Румен Радев, и премиерът Кирил Петков, и председателят на парламента Никола Минчев.

За да се разбере сериозността на ситуацията, трябва да се каже и, че в консултативния съвет участваха още силовите министри Бойко Рашков и Стефан Янев, финансовият министър Асен Василев, председателите на парламентарни групи Десислава Атанасова (ГЕРБ), Мустафа Карадайъ (ДПС), Христо Иванов (ДБ), Тошко Йорданов (ИТН), Костадин Костадинов („Възраждане“). Присъства и зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин. На „Дондуков“ 1 беше и заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова и председателите на Държавните агенции „Национална сигурност“ и „Разузнаване“ Пламен Тончев и Антоан Гечев, както и посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов.

Сега всичките те се оказват под карантина. И екипите им, заедно с участвалите във форума служители на президентската администрация.

Карантината им ще бъде седем дни според току-що издадената заповед на министъра на здравеопазването Асена Сербезова. Ако междувременно някой от участниците даде положителен тест, ще бъде изолиран за 10 дни.

Ако пък има положена бустерна доза и даде отрицателен РСR-тест, ще излезе от карантината след 72 часа. Това означава, че чак в четвъртък някои от първите държавни мъже може да се появат на работните си места.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.