• чт. ян. 27th, 2022

Доц. Ангел Кунчев: Всички участници в КСНС са се самоизолирали

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви,че всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали, в момента се проверяват тестовете им и се очаква нареждане от РЗИ за карантина.

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са карантинирани.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев също е под карантина и ще работи дистанционно. Основната му задача е подготовка на бюджета за следващата година, обясниха за БНР от неговия кабинет.

Василев беше сред участниците във Консултативния съвет по национална сигурност, след чието заседание председателят на НС Никола Минчев даде положителен резултат за Covid-19.

Междувременно зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин обяви във Facebook, че няма да се карантинира, въпреки че вчера участва в продължилия близо 6 часа КСНС.

„Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 22.10.2020 г. и правилата на РЗИ за нейното приложение, аз НЕ подлежа на задължително карантиниране, тъй като съм преболедувал Covid по-малко от 3 месеца преди контакта със заразен. Тестът ми за Covid -19 е отрицателен. Във връзка с това възнамерявам да продължа да изпълнявам задълженията си, като ще следя ежедневно здравния си статус“, написа той.

И председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че ще се самоизолира след участието си в КСНС. В пост в социалните мрежи тя отправи и критики към Никола Минчев, като определи поведението му като лекомислено.

Петков трябваше да се срещне днес с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации (Асоциация на Индустриалния капитал в България; Българска стопанска камара; Българска търговско-промишлена палата; Конфедерация на работодателите и индустриалците в България; Съюз за Стопанска Инициатива), както и с ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия.

Преди седмица бизнес организациите поискаха диалог с отворено писмо до премиера, за да се търсят решения на проблемите с цените на електрическата енергията и на природния газ за небитовите потребители.

В края на 2021 година правителството прие да се осигурят допълнителни 860 милиона лева за справяне с енергийната криза. Бизнесът обаче, определя като неработещи анонсираните схеми за подпомагане заради поставения таван на средствата, които могат да се получат.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.