• пт. ян. 28th, 2022

Бойко Борисов за заседанието на КСНС: Радев отне на Петков всякаква възможност за маневри (НА ЖИВО)

Byking-of-net.com

ян. 11, 2022

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решенията на КСНС на пресконференция.

Бившият премиер цитира подробно договора с РС Македония.

„С техния президент и премиер бяхме заедно при папата, на паметника на цар Самуил, бяхме в Скопие и много други инициативи направихме. С една дума, за да не чета и нататък, тук сме казали в чл. 12, че след като влезе в сила договорът, да се задействат комисии и да се предприемат мерки за двустранно сътрудничество“, припомни Бойко Борисов.

Радев отне на Петков всякаква възможност за маневри, посочи Борисов, според когото форумът вчера е бил ненужен.

„Този абсолютно ненужен КСНС, на пръв поглед ненужен, защото Радев иска да прехвърли всичко на нищо неподозиращия премиер. Нищо неподозиращия какво му се случи вчера. На Петков президентът му отне всяка възможност за маневри“, повтори той.

„Ненужен КСНС като отговорност, държавност и необходимост. Първата му цел е да се покаже, че президентството е горната камара на парламента и че оттам се свеждат задачите на МС и на НС. Спомняте ли си премиер да не се изкаже след КСНС?! А Христо Иванов после шикалкавеше, както и Вигенин, нямало му лидера“, още веднъж изтъкна Борисов.

След темата за КСНС, Борисов коментира поскъпването на горивата и инфлацията, която според него е 30% в магазините.

„В магазините поскъпването е с над 30 на сто, никакви мерки няма, за газа, за горивата не искам да говоря. Колко протеста направихте за няколко стотинки разлика в горивата с мерцедеси G- класа, а сега е мълчание. Няма я темата в свободните медии, а починалите са заменени с фразата „загубили битката“. Не, това са умрели хора“, ядоса се експремиерът.

След като приятелят ти е болен от ковид и имаш симптоми с кой акъл отиваш да обезглавиш цялата държава, върна се на темата с КСНС Борисов. Той разкритикува Никола Манчев, шеф на парламента, който отишъл на заседанието с проявени симптоми и сега целият КСНС е под карантина.

„По нито една важна тема няма да може да се спори, да се правят политики, ще се скрият зад мониторите на онлайна, след като месеци наред в Ковид-вълните те не предприеха абсолютно никакви мерки, а пуснаха по нова година хората да се изпозарязят масово. Къде са сега разследващите журналисти да видят какви пари се смъкват от хората за тестове, с какви надбавки са ВЕИ-тата, колко милиони изтекоха там. И сега получавам информация, че след като КСНС препотвърди нашата позиция, ще актуализират нашия бюджет. Значи ние уж сме лоши, а потвърждават всичко, което сме правили ние“, продължи да се възмущава Борисов.

„През последните 7 месеци сме свидетели на безпрецедентно хаотично харчене на бюджета, както и представяне на бюджета за 2022 г. Нека започнем с 2021 г. В своето новогодишно интервю министърът на финансите каза, че има преизпълнение на приходите от 7,2 млрд.лв. и това се дължи на времето, в което той управлява МФ. Но, ние предадохме управлението през м.май и в справката пише, че към 31 май преизпълнението на данъчни, неданъчни, помощи и дарения излиза на 2,8 млрд. лева повече отколкото в предходната година. Само данъчните приходи са преизпълнени с 3,1 млрд. лв. На второ място бих искал да обърна внимание, че към края на ноември, разходите бяха изпълнени на 80 процента, а само за декември имаше разход за 9 млрд. лв.“, посочи пък бившият финансов министър Кирил Ананиев.

„Министърът се опита да направи разбивка на тези 9 млрд. лв. От това разбрах, че той не прави разлика между разходи за издръжка и разходи за правителството. Каза, че издръжката били 4 млрд. лв. Но така или иначе това е безпрецедентен разход за декември и той ще доведе и до някои лоши последици за бюджет 2022. Защото тези 2,9 млрд. формират 2% дефицит на начислена основа“, продължи Ананиев. 

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.