• вт. ян. 25th, 2022

СДС по повод 10 януари 1997: Дали „Промяната“ няма да ни доведе до крах, подобен на „Виденова зима“?

Byking-of-net.com

ян. 10, 2022

Преди 25 години гражданите обсадиха Народното събрание, за да не допуснат ново червено правителство да досъсипе България, четвърт век по-късно ни управлява четворна коалиция и цените отново летят нагоре. Това се казва в декларация на СДС по повод събитията на днешния ден през 1997 година, когато протестиращи граждани обсадиха сградата на Народното събрание.

„Преди 25 години, на днешния ден – 10 януари, гражданите обсадиха Народното събрание, за да не допуснат ново червено правителство да досъсипе България, след управлението на кабинета „Виденов“.

Резултатите от това управление бяха: чудовищна инфлация, зърнена криза, тотална политическа и икономическа катастрофа. Те доведоха до най-големите протести в новата ни история, до национална стачка и блокиране на държавата.

На проведените предсрочни парламентарни избори СДС спечели пълно мнозинство, изведе България от кризата и обедини хората около каузата НАТО и ЕС. В следващите години управлението на СДС направи най-важните стъпки към евроатлантическата ни интеграция“, изтъкват от СДС.

„Четвърт век по-късно ни управлява четворна коалиция, в която хора, напуснали СДС и създали ДСБ, се съюзиха със същата БСП, която срина България през 1996 – 1997 г.
Четвърт век по-късно цените отново летят нагоре, инфлацията расте, токът и газът са непосилни за бизнеса и за повечето домакинства.
Четвърт век по-късно се питаме: дали правителството на „Промяната“ няма да ни доведе до крах, подобен на този от Виденовата зима“, се посочва в декларацията.

„Не виждаме потенциал и политическа воля днешното управление да се справи с връхлитащата криза. И това не е политическо злорадство, а призив към правителството да се събуди от еуфорията си от овладяването на властта и да се захване с истинските проблеми на България!“, подчертават от СДС, цитирани от агенция „Фокус“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *