• чт. ян. 27th, 2022

„Референдум” по БНТ 1 със специално проучване – какво искат българите за отношенията ни със РСМ

Byking-of-net.com

ян. 10, 2022

На 11 януари, вторник, по БНТ 1 ще бъде излъчен специален брой на предаването „Референдум” по една от най-горещите теми с водещ Добрина Чешмеджиева. Ден след Консултативния съвет по национална сигурност за отношенията между България и Република Северна Македония, дискусионният формат на Българската национална телевизия ще потърси отговорите на много въпроси по темата.

Каква трябва да бъде българската позиция, как да се водят преговорите, какви отстъпки трябва да направи страната ни и дали да подкрепи членството на Република Северна Македония в Европейския съюз? Тези и много други въпроси ще дискутират в студиото на обществената телевизия изявени експерти по темата. Зрителите имат възможността да изказват своите мнения в страниците на предаването във Фейсбук и Инстаграм.

Гости в предаването ще бъдат проф. Ангел Димитров – дипломат, историк и първият посланик на България в Македония, Станимир Илчев – бивш депутат и евродепутат, проф. Трендафил Митев – историк, част от съвместната експертна комисия между България и Северна Македония, доц. Стефан Дечев – историк и Любомир Кючуков – дипломат и анализатор.

Специално изследване на социологическа агенция „Алфа рисърч” ще покаже, какво мислят българите за членството на Република Северна Македония и трябва ли да засилим икономическите си и културни контакти. Особено любопитни ще бъдат и отговорите на запитването, за каква част от българите смятат, че имат македонски корени.

Гледайте „Референдум“ на 11 януари 2022 г. от 21:00 ч. по БНТ 1

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.