• пт. ян. 28th, 2022

Проф. Тодор Кантарджиев: Тази седмица може да стигнем рекорд със заразени

Byking-of-net.com

ян. 10, 2022

Омикрон се предава много по-бързо от Делта, развива се много по-бързо и има ниска смъртност според данните на Южна Африка. В тази държава хората са доста по-млади, което означава, че в България може да има малко по-висока смъртност. Това заяви  в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев и добави, че техният процент на ваксинирани е горе-долу като нашия.

Той отново заяви, че хората с Астра Зеника трябва да си сложат РНК бустерна доза. Заплахата за нашето общество е временната неработоспособност. Предприятията трябва да си направят график и да има заменяеми хора. Ако нещо го дразни в гърлото, имали хрема или кихане – да си седи вкъщи.

Бройките ще се увеличават и можем да достигнем рекорд тази седмица. Няколко неща ме притесняват – дали ако си го боледувал Омикрона можеш пак да се разболееш от него. Който е боледувал преди повече от 5-6 месеца 5 пъти повече може да се разболееш от Омикрон. Не ни е ясно колко ще трае имунитета от Омикрона, както и защо те боли кръста с месеци.

Нещата вървят натам коронавирусът да става по-заразен, но по-малко смъртоносен. Нещата вървят натам, че април месец да поприключват нещата, подчерта още проф. Кантарджиев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.