• сб. ян. 29th, 2022

ВМРО на протест пред президентството. Джамбазки: Ще поискаме референдум за позицията за РСМ

Byking-of-net.com

ян. 10, 2022

ВМРО на протест пред президентсвото. От партията искат България да не променя позицията си за Северна Македония. От ВМРО призовават всички партии в парламента да не отстъпват от вече поставените условия – да бъдат гарантирани правата на българите от другата страна на границата, да се сложи край на езика на омразата към България и да бъде призната общата история до 1944 г.

„Все още не е протест. Може да стане протест, ако има отстъпление от националната позиция. Затова сме се събрали абсолютно мирно и разумно, че огромна част от българското общество подкрепя позицията за това, че С. Македония трябва да започне преговори с ЕС само след като изпълни изчерпателно разписаните и гласувани от предишното НС и правителство решения“, заяви Ангел Джамбазки.

Според него е най-правилно тази тема да мине през национален референдум.

„Това донякъде ще помогне и на властта в момента, защото ще имат ясно изразената воля на българската нация. Най-общо въпросът трябва да бъде: „Съгласен ли сте България да даде съгласие за начало на преговорите на Република Северна Македония само ако изпълни изчерпателно българските условия“, добави Джамбазки.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.