• пт. ян. 28th, 2022

Студът идва с дъжд и сняг. Температурите падат до 4-9 градуса

Byking-of-net.com

ян. 9, 2022

Последният ден от седмицата ще е облачен, с валежи на много места в страната, но най-вече в централните и западните райони. По-значителни ще са в часовете следобед и вечерта.

В отделни точки в Северозападна България не е изключено на моменти дъждът да се примесва с мокър сняг. Силен вятър не се очаква, но дневните температури няма да превишават интервала между 4 и 10 градуса.

В планините валежите ще са от сняг над 1300-1400 метра и от дъжд под тази граница. Температурите в топлата част на денонощието – от минус 1 градус по най-високите части до плюс 3-4 в ниските планински масиви.

Предвид развитието на преминаващия над Гърция средиземноморски циклон, през нощта и в понеделник валежите ще са по-напоителни и ще обхванат почти цялата страна. Постепенно в западната половина на страната дъждът ще се обръща в сняг. Ще се усилва и вятърът. Температурите в най-топлата част на денонощието ще останат с леки колебания в интервала 4-9 градуса.

По-значителни количества сняг ще паднат във вторник, когато температурите ще се понижат още малко. Към сряда сутринта нова снежна покривка ще се образува в Западна и Северна България. Изчисленията на метеорологичните модели допускат тя да е между 5 и 10 сантиметра в ниското и над 30-40 сантиметра в Рило-Родопския масив и на места в Стара планина.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.