• чт. ян. 27th, 2022

Транспортният министър Николай Събев: Премахваме всички излишни хартиени документи

Byking-of-net.com

ян. 7, 2022

Министерството на транспорта и съобщенията ще следва политиката на премахване на всички излишни документи, които се създават на хартия и затрудняват гражданите, включително и ненужните стикери на автомобилите. Това заяви по време на участието си в парламентарния контрол министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, цитиран от БТА.

„Удостоверяването на категорията и стандарта на автомобила следва да се извършва с един идентификационен знак. Това е свидетелството за регистрация на автомобила“, подчерта Събев.

Той обяви, че съвместно с министъра на електронното управление Божидар Божанов ще извършват проверка в следващите две седмици на това как могат да се използват вече направените инвестиции за въвеждане на системата за екостикерите на автомобилите.
„Ние сме убедени, че не бива да има паралелни и дублиращи системи. Трябва да има единна и ефективна система, а това да помагат на гражданите да се ориентират лесно“, допълни министърът.

Ремонтът на жп гарата в Стара Загора ще завърши през месец май т. г., заяви министър Събев на днешния парламентарен контрол. Министърът уточни, че реконструкцията е трябвало да приключи още в края на миналата година, но срокът е удължен заради открити отклонения, които е нямало как да бъдат предвидени в изготвянето на първоначалния проект, тъй като сградата е паметник на културата.

За жълтия цвят на фасада, срещу който някои старозагорци изразяват недоволство, министърът обясни, че той е бил гласуван от местния общински съвет. Той подчерта, че материалите вече са закупени, а евентуална промяна ще оскъпи проекта.

По темата с проверката в БДЖ министърът посочи, че се прави анализ на всички договори за ремонт на подвижния състав. За всички констатирани несъответствия и нарушения ще бъдат наложени санкции, съгласно клаузите по договорите, увери Николай Събев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.