• сб. ян. 29th, 2022

Нинова призова: Всеки законопроект да е с мисъл за демографската криза! (ВИДЕО)

Byking-of-net.com

ян. 7, 2022

За първи път от 80 години насам населението у нас е толкова малко – вече официално под 7 млн. Това стана ясно след изнесените данни от Националния статистически институт. Това са с 11% по-малко от последното преброяване.

„През последните дни ни заливат тревожни новини за високи цени и инфлация, за заболели от COVID и макар тези проблеми да са важни, в една от най-тревожните се превърна тази за населението.“

Това каза в изявление пред депутатите вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и председател на БСП Корнелия Нинова, предаде бТВ.

„От тук нататък искам да заявя, че какво и да правим, „ако няма народ“, то ние няма смисъл да го правим“, допълни Нинова.

Тя се обърна към депутатите с апел властите в страната да се обединят около значимостта на темата.

„Дайте да се хванем и да свършим работа. От наша страна ние ще свикаме заседание на Националния съвет по демография към Министерския съвет и ще обсъдим конкретни мерки, които да предложим,“ обясни вицепремиерът.

По думите ѝ това не е въпрос за един парламент или за един мандат. Въпросът не е за едномандатници, а за държавници, посочи Нинова.

Вицепремиерът посочи, че от тук нататък всеки един законопроект трябва да преминава с мисъл за демографския проблем.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.