• чт. ян. 27th, 2022

Любомир Каримански: Няма опасност от повишаване на цените на тока след отпадането на мораториума

Byking-of-net.com

ян. 7, 2022

Няма да има взрив на цените, този мораториум може да бъде променен всеки ден. За бита няма да бъдат цените с такава тежест. Това заяви депутатът от ИТН и председател на Комисията по бюджет и финанси в НС Любомир Каримански в ефира на Нова телевизия.

„Вчера вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката дадоха ясни отговори на въпроси на бизнеса и депутати какво трябва да се очаква. Имаме решение как трябва да бъдат направени компенсациите за първото тримесечие на годината. Има възможност и таванът за „ден напред” да бъде не 30%, а дори 35%, което е в полза на бизнеса”, каза още той.

По думите му се обсъждат и облекчения за битовите потребители. „Ако цената за тях се увеличи, то тя няма да бъде два-три пъти, както казват някои. Обсъжда се да бъде по-малко, но не знам точната цифра. Предполагам, че министърът на енергетиката в следващите седмици ще даде точни разчети”, коментира Любомир Каримански.

„Лично аз не съм привърженик на мораториума заради принципа да не се намесваме в работата на независимите регулаторни органи. Ние по принцип не трябва да се намесваме в който и да е орган, защото така го превръщаме в зависим”, посочи той.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.