• вт. ян. 25th, 2022

Кирил Петков и председателят на Конституционния съд обсъдиха върховенството на закона

Byking-of-net.com

ян. 7, 2022

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с председателя на Конституционния съд Павлина Панова. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата обсъдиха теми от областта на върховенството на закона и значението на ефективната и прозрачна работа на институциите в интерес на българските граждани. Това съобщи Правителствената информационна служба.

Премиерът Петков изтъкна сериозните действия на кабинета, целящи България да стане успешен модел за борба с корупцията и също така да бъде възстановено доверието на българските граждани в институциите и законността.

Министър-председателят изрази увереност, че с безспорния си професионализъм и авторитет Павлина Панова на свой ред ще допринесе значително за върховенството на правото и ще гарантира прецизната и обективна работа на Конституционния съд при тълкуването и защитаването на основния закон на България.

От своя страна председателят на Конституционния съд Павлина Панова поздрави министър-председателя и ръководеното от него правителство за управленските приоритети и пожела успех на премиера във високоотговорната му мисия.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *