• вт. ян. 25th, 2022

Румен Христов: Зеленият сертификат да важи за всички или да бъде отменен

Byking-of-net.com

ян. 6, 2022

Румен Христов, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС говори пред Нова тв по темата за зеления сертификат. Депутатът смята, всички български граждани трябва да бъдат третирани по един и същи начин.

„Зеленият сертификат да важи за всички или да бъде отменен“, заяви депутатът.

„Много трудно това правителство ще изкара четиригодишен мандат. Противоречията в коалицията са значителни по редица въпроси – зелен сертификат, външната политика, смесване на десни леви идеи“, коментира Христов.

Според него те могат да се задържат по-дълго на власт единствено заради страха си от нови избори.

„За първи път в новата история на България започваме годината без бюджет, а вече се говори и за неговата актуализация още преди да бъде приет“, каза още той.

Христов подчерта, че ежедневните въпроси са цената на газа, на тока, инфлацията, доходи, компенсации за бизнеса и бита.

„За мораториума за цената на тока искахме да изпреварим управляващите. Трябваше да се вземе такова решение и го направихме ние. Той трябва да падне, но когато се изяснят редица въпроси. Това беше глътка въздух за управляващите“, разясни той.

Относно казуса с АМ „Хемус“, Румен Христов заяви, че вярва на съдебната система, не на публично изказани бомбастични суми злоупотреби.

„Всеки настоящ кабинет съди предходния, това винаги е било“, добави той.

„Ако прочетем внимателно Конституцията, ще видим, че България е премиерска република, въпреки че пише, че е с парламентарно управление. Това си личи от правомощията. За да посягаш на тази фигура, трябва да имаш безспорни доказателства. Заради солидността на институциите трябва да се внимава с шумни разработки и дела“, заяви Румен Христов относно казусите с Бойко Борисов и обвиненията срещу него, като и тези срещу Кирил Петков.

Относно въпроса с главния прокурор, Христов смята, че смяната на една личност не води до нищо.

„Проблемът не е в човека. Бихме се съгласили с промени в Конституцията, но трябва предварително да се знае какви промени се искат. Нужен е контрол върху главния прокурор през Конституцията, но трябва да бъде изяснено точно как това да се случи“, убеден е Румен Христов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *